Expo Reflectie – Onder water door Mieke en Hugo Coeckelbergh

Expo Reflectie – Onder Water

Samen met haar neef Hugo exposeren was een betrachting die Mieke nog wilde realiseren voor haar dood. Het thema water was zeer belangrijk voor haar. Ze was ervan overtuigd dat het leven was ontstaan in het water. Ze had dan ook de wens om terug te keren en onderdeel te worden van de natuur. De natuur – kleur – vorm waren steeds een inspiratie voor haar werk. Gezien haar ziekte heeft ze nog een beperkt aantal werken kunnen maken. Het laatste deel van haar leven heeft ze vooral getekend en zodoende gecommuniceerd wat haar bezig hield. Ook dit zal op de tentoonstelling te zien zijn.

De titel “Reflectie” en ondertitel “ Onder Water” heeft dan ook meerdere lagen.

Hugo Coeckelbergh, neef van Mieke, begon zijn artistiek parcours aan de Academie en Vak tekenschool van Temse in de tweede helft van de jaren ’80.

Onder leiding van Jozef Pauwels en Pat Harris, tekende hij er gedurende een 5-tal jaren met groot genoegen.

Doorheen de jaren bleef de beeldende kunst hem altijd fascineren maar hij nam de draad pas echt weer op in 2017 met lessen aquarel bij Marc De Vos in Bornem.

Sinds 2018 volgt hij lessen Schilderkunst in Bornem, een vestiging van de Academie en Vak tekenschool van Temse, onder leiding van Machteld De Vleeschouwer.

In juni 2023 studeerde hij er af in de Schilderkunst met een serie werken rond ‘water’: een thema dat hem sinds lange tijd uitermate boeit en hij nu tot een volwaardige artistieke uitdrukking weet te brengen.

Momenteel volgt hij nog een specialisatietraject in hetzelfde atelier te Bornem.

Hugo inspireert de bezoeker bij het zien van zijn werk om zich bewust te worden van soms onwaarschijnlijke reflecties in water.

Vernissage 27 januari van 14:00 – 15:00 uur expo

za 27 en zo 28 januari

za 3 en zo 4 februari

telkens van 13u00 tot 18u00

Waar

Kunstkring Gesigneerd

Baalsebaan 287

Baal (Tremelo)

Schermafbeelding 2023-12-18 om 00.37.41 Schermafbeelding 2023-12-18 om 00.38.10

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Even wachten......