Expo ‘da:njəls en den Beeldhouwer’

Expo ‘da:njəls en den Beeldhouwer’

Portretkunstenaar da:njəls schildert en tekent graag bekende figuren uit het artistieke veld. De herkenning van de toeschouwer bevestigt zijn vaardigheid en observatievermogen. Belangrijker vindt hij dat die herkenning een band opbouwt tussen de kijker en de maker. Want da:njəls beeldt vooral artiesten af waar hij zelf een band mee voelt. Er ligt telkens een stukje van be- en verwondering in de gevoelige verftoetsen en pennentrekken. Het werk van da:njəls legt nadrukkelijk de focus op de mens. In de uitbeelding van gezichten en handen zoekt hij naar manieren om een gevoelige snaar te raken.

Die gevoelige aanpak komt terug in het werk van den Beeldhouwer. De voorbije jaren maakte hij enkele psychische crisissen door, die hem enerzijds gedurende lange periodes krachteloos maakten en die hem anderzijds gevoeliger maakten voor schoonheid en creativiteit. Zijn werken reflecteren zowel de moeilijkheden waar hij door gaat als de kracht die hij eruit put en de richting die het hem geeft. Beeldhouwen is voor hem zowel een middel van communicatie en zichzelf leren kennen als het vormen van hogere waarden: geloven, volhouden, afwerken, opbouwen, zingeving.
da:njəls, pseudoniem van Wim Daniëls, woont, schildert en tekent in Herentals. Hij studeerde Grafische Vormgeving aan het Sint Lucas Paviljoen in Antwerpen en Schilderkunst aan het Slac in Leuven.
Sven Van Looke alias den Beeldhouwer is startend beeldhouwer, hij woont in Olen en volgt het vijfde jaar Beeldhouwkunst aan de SABK in Herentals.

Waar

Kunstkring Gesigneerd, Baalsebaan 287 Baal (Tremelo)
Geopend
zaterdag 17 en zondag 18 februari van 13u tot 18u
zaterdag 24 en zondag 25 februari van 13u tot 18u
Vernissage
vrijdag 16 februari om 20u
Schermafbeelding 2024-01-08 om 17.21.14
affiche
BertO Doorbraak
LAAT EEN BERICHT ACHTER

Even wachten......