Tentoonstellingsruimte

IMG_9064

Kunstkring Gesigneerd biedt u de mogelijkheid om een individuele of een groepstentoonstelling te organiseren in haar expositieruimte op het adres Baalsebaan 287 te 3128 Baal 

 

 

 

Huurreglement expositieruimte Gesigneerd
1. Expositieruimte
Deze ruimte bevindt zich op de eerste verdieping en is via een trap èn lift bereikbaar. De ruimte bestaat uit een gang en twee grote zalen, er is 34 lopende meter ophangmogelijkheid. De werken worden door middel van een degelijk ophangsysteem (draagkracht tot 15 kg) geëxposeerd. De huurder heeft een bar met drank ter beschikking en er zijn toiletten op het gelijkvloers. Er is een ruime parking in de buurt. De elektriciteit, verwarming en water zijn inbegrepen. In het gebouw geldt een algemeen rookverbod.
Kunstkring Gesigneerd staat onder geen beding in voor gebeurlijke ongevallen, schade aan de kunstwerken of diefstallen zolang zij hiervoor wettelijk niet aansprakelijk kan worden gesteld.
Er wordt geen huur gevraagd voor de expositieruimte. Kunstkring Gesigneerd dekt de onkosten van de expositieruimte door de opbrengst van de verkoop aan de bar en door 10% te vragen op de verkoop van de werken.
2. Huurperiode
De huurperiode van de expositieruimte begint op een vrijdag en eindigt op zondagavond drie weken later, zodat er drie weekends tentoongesteld kan worden. De precieze data zijn ingevuld in de huurovereenkomst.
3. Reclame
De huurder staat zelf in voor de reclame voor de tentoonstelling. De verhuurder zal op aanvraag van de huurder de plaatselijke kranten over de tentoonstelling informeren. De huurder mag ook uitnodigingen en digitale foto’s van de werken doorgeven aan de verhuurder, die deze op de website van Kunstkring Gesigneerd plaatst. Indien de huurder een digitale flyer maakt kan deze door de verhuurder aan kunstliefhebbers doorgestuurd worden. De huurder staat zelf in voor het maken, verdelen en ophangen van de uitnodigingen, affiches, reclameborden,… en de bijhorende kosten en drukwerk.
4. Bar en drank
De drank in de bar van de expositieruimte wordt voorzien door Kunstkring Gesigneerd. De huurder staat in voor de bediening en de verkoop en is verplicht om bezoekers te bedienen indien iemand iets wil consumeren. De opbrengst van de bar is volledig voor Kunstkring Gesigneerd. Voordat de huurder de expositieruimte in gebruik neemt, wordt er een inventaris gemaakt van de drank die aanwezig is in de bar van de expositieruimte. Tijdens de huurperiode mag er enkel drank uit de bar van Gesigneerd geserveerd worden in en rond de expositieruimte. Er mag gebruik gemaakt worden van de koelkast, de wijn- en schuimwijnglazen, tassen, ondertassen en alle aanwezige materiaal (zie inventarislijst ter plaatse). Tijdens de vernissage is er de mogelijkheid om wijn (10€ per geopende fles) en fruitsap/water (3€ per geopende fles) te serveren. Indien er tijdens de vernissage eigen drank wordt geschonken zoals bijvoorbeeld cava vragen wij 4€ stopgeld. U koopt de Cava of prosecco naar keuze aan en wij vragen 4€ per gebruikte fles. Cava glazen zijn ook voorradig.
5. Tentoongestelde werken
De huurder staat in voor het ophangen van de werken vóór het eerste weekend van de tentoonstelling. Er mag gebruik gemaakt worden van het aanwezige ophangsysteem, maar er mag geen enkele aanpassing aan het gebouw gebeuren. De huurder staat ook in voor het afhalen van de werken na de tentoonstelling. Dit kan tot en met de eerstvolgende woensdag na de tentoonstelling.
Voor en na de tentoonstelling geeft de huurder een volledige inventarislijst met de tentoongestelde werken af aan Kunstkring Gesigneerd. Op de inventarislijst van na de tentoonstelling moeten de verkochte werken aangeduid zijn. 10% van de verkoop van de tentoongestelde werken gaat naar Kunstkring Gesigneerd.
De tentoongestelde werken worden allemaal te koop gesteld. Verkochte werken worden aangeduid met een rood rond stickertje dat bij het kunstwerk gekleefd wordt. Andere indicaties (bv “gereserveerd” of “niet voor verkoop”) zijn niet toegelaten.
De tentoongestelde werken worden niet verzekerd door de verhuurder. Indien gewenst kan de huurder zelf verzekeringen afsluiten voor de tentoongestelde werken.
6. Voor, tijdens en na de tentoonstelling
De huurder kan de sleutel van de expositieruimte afhalen na telefonische afspraak.
Indien er een vernissage is bij de tentoonstelling, moet deze georganiseerd worden door de huurder. De huurder staat eveneens in voor de permanentie in de expositieruimte tijdens de openingsuren van de tentoonstelling. De openingsuren van de tentoonstelling mogen zelf door de huurder bepaald worden.
Na de tentoonstelling moet de huurder de expositieruimte schoonmaken. De huurder moet de ruimte stofzuigen, moet de vaat doen en de vuilniszakken met vuilnis meenemen. Indien de ruimte door Kunstkring Gesigneerd moet worden schoongemaakt, zal er 50€ worden afgetrokken van de waarborg.
7. Waarborg
De huurder moet een waarborg betalen van 150€.

De waarborg moet minimaal 2 maanden vóór de tentoonstelling op rekeningnummer BE44 7340 0406 7945 op naam van Kunstkring Gesigneerd overgeschreven zijn. Dit bedrag wordt binnen 2 weken na de tentoonstelling teruggestort wanneer aan alle voorwaarden uit de huurovereenkomst en het huurreglement voldaan wordt. Indien het huurreglement of de huurovereenkomst niet gerespecteerd werden, of in geval van schade, zal de waarborg slechts gedeeltelijk of helemaal niet terugbetaald worden. Nadat de waarborg betaald is en de huurovereenkomst getekend is, is de expositieruimte geboekt. De waarborg wordt niet terugbetaald door de verhuurder indien de tentoonstelling wordt afgelast door de huurder.

WEGENS PRAKTISCHE REDENEN WORDT ER VANAF 2016 NOG MAAR 1 TENTOONSTELLING PER MAAND GEORGANISEERD !!

Beschikbare data

M D W D V Z Z
Laden...
<< Vorige | Volgende >>
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

 

2024

27,28 jan, 3,4 feb 2024             Mieke en Hugo Coeckelbergh

16 feb tem 25 feb 2024             Wim Daniëls en Sven Van Loocke

16 maart tot 24 maart               Jos Caes

13 tem 21 april 2024                 Kunst-Loco-Motief Begijnendijk

4,5 en 11,12 mei 2024              kunstroute

1 tem 9 juni                               expo Annita verschoren,Ivo van Hecke en Daniel Seymus

1 september 2024                     Kunstmarkt Tremartre

24 tem  29 sept 2024                Monique De Wel en kleindochter Ellen Klinchaemers

4 tem 27 oktober 2024              Peter Vereecken (schilder) en Walter De Rycke  (schilder keramist) …zie mail (uitgesteld naar februari vanwege verkiezingen)

2 tm 17 november 2024            André Hermans

30 nov tot 8 dec 2024               atelier Mariez Annie

2025

 

februari 2025                             Peter Vereecken (schilder)

15,16, 22, 23 maart                   Sacha en gesigneerders

september 2025                        Kunstmarkt Tremartre 2025

september 2025                        Flor Hermans

 

Voor meer inlichtingen en het aanvragen van de huurovereenkomst kan u terecht bij

Corinne Raes
0497 / 480 322

corinne_raes@hotmail.com