Expo: Variaties met verf en klei door Frieda Raeymaekers en Gerda Vermoere

Expo: Variaties met verf en klei

“Kunstkring Gesigneerd”, Baalsebaan 287 te Baal(Tremelo)

zat 9 en 16 / zon 10 en 17 december 2023 van 14u tot 18u

_______________________________________________

met acrylschilderijen van Frieda Raeymaekers :

Wie ben ik ?

Een leeg doek, acrylverf, houtskool, stof- en lederresten: dat intrigeert me. De drang ontstaat om de verschillende materialen te assembleren tot een geheel. Dit is een impulsief samenspel van dikke en dunne verflagen, lijnen en vlakken in hevige kleuren, soms sober soms gulzig, soms scherpe contouren en dan weer wazige lijnen.

Vaak plaats ik meerdere kleine doeken naast of boven mekaar. Dan laat ik me leiden, mijn penselen en paletten doen hun werk en de doeken worden wonderbaarlijk met mekaar verbonden dank zij kleur en vorm.

Het zoekwerk is een no nonsens gebeuren, het resultaat cru, gedurfd en onverbloemd, zo zijn mijn werken,

Zo ben ik, Frieda Raeymaekers

______________________________________________________________

met keramiek van Gerda Vermoere :

In het werk van Gerda Vermoere (° 1958, Kortrijk) kunnen de toekijkers naargelang hun verbeelding opteren voor een torso, een berg of een “ding”. Het doet er niet toe: de ondulerende vorm en het rijke, gedempte kleurengamma verraden een levenslust en een energie die liever wil lopen dan kruipen, maar die daar niet altijd de vrijheid toe krijgt. Het werk is monumentaal en heeft vaste voet onder de grond, is gul, afgerond en mededeelzaam en volle verwachting naar contact met de toeschouwer.

Jan Walgrave in Ars Ceramica, Hedendaagse Keramiek in België, Mardaga, Luik 1992

Frieda Raeymaekers

 

Frieda Raeymaekers

Gerda Vermoere

Gerda Vermoere

FR_MyFriend._100x100 FR_CamilsKadootje_120x100

 

Frieda Raeymaekers

GV_Trouble water GV_Mother of sea

Gerda Vermoere

 

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Even wachten......