Expo FRIEDA-IN-ART-2021

Expo Frieda Raeymaekers

Van poppenkleed tot FRIEDA-IN-ART-2021

Reeds op zesjarige leeftijd ontwierp ik poppenkleedjes met stofrestanten. Bezield door deze hobby heb ik regentaat snit-en-naad gestudeerd. De mode-wereld boeide mij enorm, ontwerpen en realiseren van kledingstukken zat in mijn bloed. Modetekenen en modelstudie maakten deel uit van mijn leefwereld.

Eens met pensioen werd hieraan een logisch vervolg toegevoegd : academie Heist op den Berg optie “tekenkunst”.

Na zeven jaren volgt een nieuwe uitdaging in de Mechelse academie optie “beeldhouwen”. Drie jaar experimenteren met klei, plaaster, brons en kleur.

Kleur kreeg de bovenhand en ik stapte terug naar Heist op den Berg voor optie “schilderen”. De eerste opdrachten die ik realiseerde met illustratiemateriaal, collages en textiel waren vrij expressief en gestyleerd, zij toonden een verlenging van de reeds opgedane kennis.

De echte liefde voor het schilderen vind ik in het abstracte, het sublimeren van vorm en kleur, en vrij recent in installaties in 3D. In deze stijl kan ik mij vinden en mijn creativiteit en koppigheid botvieren. De krachtige en wilde bewegingen zijn spontaan en gedurfd. Ze uiten wat me innerlijk bezielt.

Deze tentoonstelling is de reflectie van een intens groeiproces. Ik dank ten zeerste de vele personen die mij in al die jaren hebben ondersteund en begeleid.

Dit is mijn verhaal ….. graag nodig ik jullie uit het resultaat te komen bekijken in ‘t Zand in Baal.

+

Frieda in art www.frieda-inart.com frieda.raeymaekers@telenet.be 0477/67 72 73

+

Za  6 en Zo 7 november 2021

Za  13 en Zo 14 november 2021

Za  20 en Zo  21 november 2021

Telkens van 14:00 tot 18:00 uur

 

 

 

083_100x120 106_100x120 107_100x140

 

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Even wachten......