expo Kunst-Loco-Motief

 

Expo Kunst-Loco-Motief

De trein die van kunstatelier naar kunstatelier reed vertrok ooit voor de eerste keer van het Atelier van Mia Laenen. Mia wilde cultureel een aanzet geven in onze Gemeente en dit lukte. 

Vele gemeentes gingen het voorbeeld volgen van Begijnendijk & Betekom,  en zo groeide er in de streek een cultureel bewustzijn van onze amateur- kunstenaars.

Maar dit was niet de enige realisatie van Mia. Zij gaf op zondagen  de mogelijkheid  om teTekenen en te Kleien naar model.

Deze groepsactiviteit werd geapprecieerd en bracht menig kunstenaar naar haar atelier.

Hieruit groeide Kunst-Loco-Motief en op 05.06.2012 werd de kunstgroep in het 

Atelier van Mia Laenen boven het doopvont gehouden.

 

Na enkele tijd kwam ook de vraag om samen tentoon te stellen en dit gebeurde voor het eerst in het CC Gasthuis te Aarschot. De reacties waren positief en zo probeerden we verder te gaan.

Aangezien Mia gestopt was met het organiseren van de sessies en de behoefte aanwezig was om op regelmatige wijze te kunnen tekenen en/of te kleien , huurden wij van de Gemeente een lokaal in de Oude Jongensschool te Begijnendijk. Kunst-Loco-motief organiseerde toen Modeltekenen en Kleien naar model. Aan deze organisatie kunnen geÏnteresseerden deelnemen.

 

Onze tentoonstelling in Werchter kende een enorm success met +/-  450 bezoekers op twee weekends. Nu kijken we uit naar een volgende lokatie waar we als groep terug kunnen tentoonstellen. 

 

Ik maak er gebruik van om onze leden te bedanken voor hun enorme inzet en hun prachtige werken die tentoon gesteld werden.

 

Regelmatig trekken we nieuwe leden aan wat ons hoop geeft voor de toekomst.

Heb je interesse of vragen telefoneer ons op 0477/13 28 74 of stuur een mail naar Albert.Leys@Telenet.be

 

Met kunstige groeten

 

De Voorzitter

Data expo:

za 13 en zo 14 april

za 20 en zo 21 april

telkens van 13.00u tot 18.00u

  Schermafbeelding 2024-03-24 om 21.24.18

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Even wachten......