Expo “NATURE IS HOME” door Alexandra Razzhivina – Willemsen

Door Alexandra Razzhivina – Willemsen

vernissage za 26 maart om 15u

expo 

za 26 maart van 15u00 tot 18u00

zo 27 maart van 13u00 tot 18u00

Alexandras klassieke opleiding in haar geboortestad Sint-Petersburg werd beinvloed door de moderne kunst in Belgie. Dit resulteerde in haar figuratief-abstracte schilderstijl. Maar haar werken worden evenzeer beïnvloed door haar passie voor patchwork, folklore en etnisch ornamentontwerp van quiltkunst. Een van de belangrijkste bronnen van Alexandra’s oeuvre zijn de creaties van haar kinderen, zijn manier van tekenen en schilderen.

Centraal in de filosofie van Alexandras’ werken staat de relatie tussen mens en natuur. Ze wordt geleid door haar perceptie van de wereld en haar omgeving.

Schilderijen en collages zorgen ervoor dat mensen het hele palette van gevoelens ervaren van triest en eenzaam tot fier en trots.

“De natuur is onafhankelijk en machtig met haar eigen regels. Tegelijkertijd kwetsbaar en afhankelijk van ons, mensen. De grens daartussen intrigeert mij want alle oude wijsheden werden verzameld door de eeuwen heen dankzij natuurlijke processen en ervaring van de mens. We zijn onderdeel van de natuur. De natuur is onze thuis. Dat moeten we begrijpen”.

Haar liefde en belangstelling voor de natuur drukt zij uit via haar landschapswerken (schilderijen en collages).

Voor schilderijen werkt Alexandra met olieverf en acryl:

“Elk werk voor mij is een experiment waarbij emoties, stemming en energie worden overgebracht naar een bepaald kleurenpalet. Ook het contrast en de symboliek van vormen en lijnen zijn daarbij bepalend.”

Haar collages representeren de opbouw van bewust gekozen stoffen en materialen. Bepaalde patronen en printbeelden hebben ook zijn betekenis.

EXPO “NATURE IS HOME” – Waar gaat het over?

De band tussen mens en natuur is essentieel voor het leven. Het insperieert ons, het kalmeert ons, het beschermt ons en maakt ons wijzer. Eeuwen geleden beseften de mensen dat. Ze wisten hoe de ‘magie’ van de natuur te gebruiken, zonder het te beschaden. Maar tijd bracht meer en meer mensen naar de stad. Een nieuwe stijl van leven was het gevolg van ontwikkeling van technologieen,

kantoorberoepen en binnenactiviteiten. Zo vervreemdde de mens meer en meer van de natuur. Het leven is hectisch geworden. Maar…

“We zijn onderdeel van de natuur. De natuur is onze thuis. Dat moeten we begrijpen.”

Het geeft fysieke en emotionele ontspanning – het geeft energie.

Met haar werken probeert Alexandra de energie van kleur aan mensen doorgeven en met collagewerken ze even stilstaan en aan zijn leven denken.

 

 

Summer Mood 60х120 The Road To The Sea II 100х100

collage N1 Collage N2 Collage N3 Collage N4

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Even wachten......