The colors of Landscapes II – vanwege CORONA VIRUS – EXPO WORDT UITGESTELD NAAR FEBRUARI 2021

Expo The Colors of Landscapes II

 vanwege CORONA VIRUS  - EXPO WORDT UITGESTELD NAAR FEBRUARI 2021

Door

Wie ben ik

Alexandra houdt zich creatief bezig, waarbij schilderen wordt gecombineerd met de opvoeding van haar kinderen. «Van kindsbeen af ben ik creatief bezig: borduren, haken, kralenjuwelen maken en veel tekenen. Ik heb mijn eerste stappen in de schilderwereld gezet aan de kunstschool van Sint-Petersburg. Vele jaren later, na de geboorte van mijn eerste kind, keerde ik terug naar de kunst. Mijn kennis en ervaring wordt nu versterkt door studies aan het SLAC (Stad Leuven Academie en Conservatorium) in de afdeling schilderkunst» Vanwaar de interesse in het schilderen van landschappen? Dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat ik een gepassionneerd natuurliefhebber ben (van opleiding ben ik een agronoom, een landbouw specialist in de biologische gewasbescherming).

Wat doe ik

1) Alexandra’s focus ligt op abstracte en figuurlijk abstracte landschappen in olie en acryl, soms in combinatie met houtskool. Waarom landschappen? ➢ liefde voor de natuur en een onlosmakelijk verband ermee, een persoon kan niet volledig leven zonder ermee in contact te komen; ➢ liefde voor reizen ‘Ik heb al redelijk veel gereisd in mijn leven. De indrukken die ik in al die jaren heb opgedaan, zullen me voor altijd bij blijven. Zowel de tropen als woestijnen en, dichter bij huis, de ongelofelijke landschappen van Toscane. Als ik er in mijn gedachten terug naar toe reis, vertaalt dat zich onmiddellijk naar het doek.” 2) Filosofie van oevre Centraal in de filosofie van Alexandras’ werken staat de relatie tussen mens en natuur. (Ik word geleid door mijn perceptie van de wereld en mijn omgeving.) 3) Technische kant “Elk werk voor mij is een experiment waarbij emoties, stemming en energie worden overgebracht naar een bepaald kleurenpalette, ook contrast en de symboliek van vormen en lijnen zijn daarbij bepalend.” Een van de belangrijkste inspiratiebronnen voor Alexandras’ oevre zijn haar kinderen. Ze zijn constant creatief bezig: ze bouwen ofwel met kleurrijke duplo blokjes, of ze tekenen en schilderen met verf. «Elke keer vraag ik me af welke onverwachte, interessante combinatie van kleuren daar uitkomt… Ze denken niet na over de compositie van een beeld, het kleurenpalette of de vorm van lijnen. En ze maken meesterwerken!» «Het Patchwork inspireert mij ook en werken van textielontwerpers dienen soms ook als bron van nieuwe ideeën. Alexandra experimenteert ook graag met andere materialen (wol, schildermedium, jutte) en concepten, terwijl het thema hetzelfde blijft: “Het is erg spannend om te experimenteren met verschillende soorten materialen en voorwerpen die je gewoon thuis in de kast vindt. Het is een leuke uitdaging om die doodgewone elementen samen te voegen en te transformeren in iets betekinisvol”. Ze ontwikkelt ook haar loose-control-over technieken, waarbij schilderen zonder denken de kern is.

Waar gaat mijn expo over

De kleur van landschappen – de kleuren van het menselijk leven. Een band tussen mens en natuur is essentieel voor het leven. Wat zijn de kleuren van jouw leven? Of misschien is het moeilijk op te merken omdat het leven tegenwoordig te hectisch is? Het tempo van het leven neemt toe, mensen zijn altijd gehaast: op het werk, thuis… Je moet veel tijd hebben, alles vliegt voorbij. In deze rat race vergeten mensen vaak hun ogen te openen en rondom hen te kijken. Ze zijn vergeten hoe mooi onze wereld is! Zelfs de resterende tijd, die kan worden besteed aan de kinderen, met dierbaren, besteden ze jammer genoeg aan sociale netwerken, media en gadgets. Maar de mens mag het contact met de natuur niet verliezen. En mensen voelen dit intuïtief: ze proberen iets te laten groeien op een klein stukje grond of op hun balkon in de stad. Ze voelen hoe het hen voedt en energie geeft. Het geeft een emotionele en fysieke ontspanning. Alexandra verzoekt iedereen om rondom zick te kijken, om de felle kleuren van onze wereld te bewonderen en de connectie met de natuur te voelen: «Laat mijn schilderijen je inspireren om dichter bij de natuur te komen, de bron van energie en kleuren te voelen die je leven helderder maken!»

 vanwege CORONA VIRUS  - EXPO WORDT UITGESTELD NAAR FEBRUARI 2021

Photo Alexandra Razzhivina-Willemsen

Summer Mood 60х120

Streams Of Mind 100x100 Olie

The Road To The Sea II 100х100

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Even wachten......