Expo Natuurlijk

Hilda Verhelst – schilderijen, aquarel

Maurits Lenaerts – schilderijen

Nicole Gielen – Keramiek

Hilde Verhelst uit Beerzel, Maurits Lenaerts uit Geel en Nicole Gielen uit Diest , wonen niet zo direct bij elkaar in de buurt. Toch besloten ze samen een tentoonstelling te houden in de nieuwe, prachtige locatie van Kunstkring Gesigneerd in Baal.

Ze kennen elkaar dan ook van kunstencollectief Inout art uit Geel, waarvan ze samen lid zijn. Dit collectief bestaat uit 15 kunstenaars, die allen academisch geschoold zijn. Samen hebben ze vele watertjes doorzwommen, lees tentoonstellingen gedaan.

Het hofke van Chantraine, De Warande in Turnhout, De Markthallen in Herk de Stad, Tentakel in Zonhoven, Kasteel de Merode in Westerlo, De Halle in Geel, zijn er enkele van. Deze tentoonstellingen hadden steeds veel bijval.

De werken van Hilde zijn vooral geïnspireerd door de natuur in al zijn facetten. Voor haar abstracte werken mixt ze acryl met pasta en zand om reliëf te krijgen. Het menselijk naakt, is een onuitputtelijke bron voor haar aquarellen .

Voor Maurits is tekenen altijd een passie geweest, vooral portretten. Nadien evolueerde hij naar de schilderkunst . Zelfgenomen foto’s van landschappen zijn steeds het uitgangspunt. Hij neemt de foto’s niet letterlijk over maar met eigenzinnige kleurencombinaties en felle contrasten tegen een donkere achtergrond bekomt hij een mysterieus resultaat.

Nicole haalt haar inspiratie ook uit de natuur. Door jarenlang mineralen en gesteenten gezocht te hebben in binnen- en buitenlandse groeves, zal het u niet verbazen dat sommige werken zo uit de natuur lijken te komen.

Het is dan ook geen toeval dat deze tentoonstelling “ Natuurlijk” als naam kreeg. Ze geven elk hun eigen kijk op de natuur.

 

Hilde Verhelst

Mijn abstracte werken drukken mijn gemoedstoestand uit tijdens de uitvoering van mijn schilderijen. Vooral geïnspireerd door de natuur, de seizoenen, maar ook door rampen als tsunami, stormen en de klimaatverandering en de vluchtelingenstroom Ik mix acryl met pasta en zand om een reliëf in mijn werk te creëren. Ik probeer te schilderen door mijn emoties, mijn angsten, mijn vreugde en opvallende schakeringen van licht, elementen van de natuur.

Door de jaren heen heeft mijn werk zich geleidelijk geconcentreerd op het thema dat ik verkies, de menselijke figuur, het naakt. De representatie van het lichaam is voor mij een onuitputtelijk bron. Ik hou van de ideeën van spanning en beweging, met composities waarin het lichaam lijkt te gaan liggen, staan of hangen.

hilde.verhelst@telenet.be

abstract 5

Maurits Lenaerts

Tekenen is altijd al een passie geweest, vooral portretten. Ook toen ik later van tekenkunst evolueerde naar schilderkunst bleef het portret lang mijn favoriete onderwerp. Momenteel is de natuur en bijgevolg ook het landschap mijn thema geworden.

Zelfgenomen landschap foto’s zijn steeds het uitgangspunt. Om een persoonlijk sfeer binnen het doek te creëren, neem ik de foto’s geenszins letterlijk over. Eigenzinnige kleurencombinaties en felle contrasten tegen een zwarte ondergrond bepalen het eerder opgenomen uitzicht van de landschappen.

Ik streef altijd naar een wat mysterieus beeld dat voor de kijker een droomwereld kan oproepen, soms koeler, dan weer warmer van uitstraling.

Voor mij is dit de essentie van het schilderen ….. door middel van een bijzonder kleurgebruik een mooie droom creëren. De tentoonstelling “Natuurlijk” is nummer 30 op mijn palmares, waarvan de meeste met “Inout” en “Melange”

maurits_lenaerts@hotmail.com

thumbnail_C7A3342848774A279E416FF84BA9F231

Nicole Gielen

Na vele jaren “kleien” bij verschillende keramisten, wilde ik een meer artistieke vorming en volgde dan de hogere graad en specialisatie keramiek aan de kunstacademie van Geel. Ook volgde ik nog talrijke master classes en lessenreeksen bij andere bekende en minder bekende keramisten.

Inspiratie haal ik zowat overal, vooral uit de natuur. Mineralen en gesteenten zoeken in binnen- en buitenlandse groeves, was dan ook mijn hobby.

Door te experimenteren met glazuren en kleuren, probeer ik een beetje de vele grillige eigenschappen van de natuur te benaderen.

Als lid van kunstencollectief “Inout” heb ik deelgenomen aan verschillende tentoonstellingen waaronder cc De Warande Turnhout, Markthallen in Herk de Stad , de Halle Geel , e.a.

nicole.gielen@skynet.be

P1070740

Vernissage vrijdag 6 december om 20.00u

za en zon 7 en 8 december

za en zon 14 en 15 december

Telkens van 13.00u tot 18.00u

Schermafbeelding 2019-11-03 om 18.54.14

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Even wachten......