Expo Kathleen Sneppe

Kathleen Sneppe is geboren te Elsene (Brussel) in 1954 en woont sinds 1999 in de streek rond Heist-op-den-Berg.

Haar artistieke interesse werd van kindsbeen af opgewekt door pentekeningen van de hand van haar grootvader langs moeders kant. Met de creatieve kant die ze van haar vader meekreeg slaagde Kathleen erin om haar talenten tot een redelijk niveau eigen te maken.

Rond haar 20ste had ze de smaak pas goed te pakken, waardoor ze via een autodidactische wijze probeerde ze zich te vervolmaken.

Nadat ze door omstandigheden, een hele periode inactief bleef, zonder echter de interesse te verliezen, besloot Kathleen op haart 46ste de draad weer op te nemen.

Haar balpen-tekeningen ontstonden uit spontaniteit. Op het werk, aan de telefoon, zoals zovele mensen zitten te krabbelen op een stukje wit van hun nota’s, kregen de figuurtjes een bestaan.
Doordat haar schilderwerken niet voldeden aan haar verwachtingen, besloot ze zich aan de academie van Heist-op-den-Berg in te schrijven, waar ze mits 4 jaar onderbreking, wegens ziekte, haar 5 jaren en 2 jaren specialisatie met vrucht afwerkte.

Ondertussen was ook de interesse naar kunstgeschiedenis een feit die ze op dezelfde wijze in haar kennis opnam via de verkrijgbare vrije literatuur. Hierbij kwam ze in contact met de werken van de bekende meesters Magrit en Dali, die haar het meest opvielen. Onder de indruk van deze dromerige stijl nam Kathleen nota dat schilderkunst niet noodzakelijk aan vaste normen was gebonden en begon ze een eigen stijl te ontwikkelen waarin de interpretatie van de toeschouwer voor haar een bijzondere betekendis kreeg.

De laatste jaren is ze gefascineerd door de oude spreuken en gezegden, die zo veel zeggen met zo weinig woorden. Kathleen zelf zit ook zo in elkaar en dat benadrukt ze in verschillende werken. Soms vind je wat humor in de schilderijen, wat zorgt voor een verborgen grappige toets, aan het publiek om het te vinden.

Maar nog was ze niet tevreden, dus begon ze een nieuwe uitdaging aan de academie van Werchter, afdeling tekenen.
Door toedoen van Jan Boecks, leerde ze de geneugten van Urban Sketchers kennen, die ze tijdens de zomerschilderdagen graag toepast.
Ook het maken van karikaturen en cartoons vind ze een heel aparte bezigheid, een ware uitdaging.
De karikaturen ontstaan aan de hand van artikels uit tijdschriften. Bepaalde fragmenten worden dan in beeld gebracht.

Na 6 jaar tekenenen in de academie van Werchter,is ze verhuisd naar de academie van Rillaar, waar ze onder leiding van Jenny Verbinnen, afdeling monumentale kunsten aan weven begonnen is. Dit vind ze zo verslavend leuk dat ze er maar niet genoeg van kan krijgen. Een eigen ontwerp overbrengen in wol en koord vind ze gewoon de max.

En zo doet ze maar verder, gelukkig komt er aan fantasie geen einde…

kathleen sneppe affiche met insta

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Even wachten......