Vrienden van de Keerbergse Biënnale

8e Editie van de ‘Keerbergse Biënnale’

Johan Meutermans is de oprichter en drijvende kracht van de Keerbergse biënnale van plastische kunsten.    Hij is vanuit tekeningen in pastel en chinese inkt overgegaan naar acrylwerken en evolueerde van zwart-wit naar kleur.    Hij schildert en tekent steeds vanuit een figuratieve benadering met toch af en toe een overstapje naar non-figuratief werk.    Zijn bijzonder kenmerk is ‘de lijn’ die er altijd staat als uit één beweging getrokken.   Zijn werken werden reeds met bronzen en zilveren medailles tijdens collectieve tentoonstellingen te Gent bekroond. Het merendeel van zijn werken kan je bekijken op de kunstsite www.jm-art.be waar ook enkele kunstcritici hun bevindingen hebben neergeschreven.

Lut Quintelier is met schilderen opgegroeid, vergroeid eigenlijk …. maar op een bepaald – en zeker niet gemakkelijkste moment in haar leven – kwam er klei. Ze leerde boetseren en haar handen vormden.         ”Klei is een magisch medium dat van een klein bolletje een wondere belevenis kan maken’ zo Lut.

Aanvankelijk ging Mimi Verstraeten haar belangstelling naar fotografie – werken in de donkere kamer. Mimi isin de ban van goud, zilver en prachtige edelstenen, al dan niet geslepen. Zij haalt haar inspiratie voornamelijk uit de onuitputtelijke bron ‘de plantenwereld’.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Even wachten......