Expo Dre en de Fransen

Expo Dre en de Fransen

 

ANDRE DE TOLLENAERE, schilder

Andre de Tollenaere geboren in heist op den berg op 21 Augustus1957 Woonachtig in het landelijke schriek, had ik als 15 jarige al veel interesse in alle vormen van kunst, maar het abstract schilderen op doek boeide me het meest.

Momenteel ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan, namelijk het schilderen op glazen vormen samen vloeiend met oude gerestaureerde furniturni objecten.

IMG20230313132625

 

FRANS WOUTERS, keramist

Gebruiksvoorwerpen of sierstukken met je handen op de draaischijf vormen en dan aan hoge temperatuur bakken fascineerde mij. Na mijn pensionering begon ik workshops te volgen in o.a. In Mechelen, in Chimay en in het het Limburgs Keramiekcenter. Zo kwam ik Lummen terecht waar ik verscheidene jaren cursus volgde om de knepen van dit ambacht te leren.

Mijn werk bestaat hoofdzakelijk uit gebruiksvoorwerpen, maar ook unieke objecten en uit raku-gestookte unicaten. Met eenvoudige ingrepen probeer ik unieke stukken te maken die raken. Bij gebruik raak je ze aan, waardoor je het voorwerp van heel dichtbij kunt ervaren.

 

100_4590

IMG_4293 (2)

 

FRANS VERHOEVEN, schilder

Frans Verhoeven 6 juni 1937 woonachtig in het landelijke Grootlo.

Frans studeerde voor kleermaker waar hij met grote onderscheiding zijn diploma haalde Kleren maken was toen bij frans ook een vorm van kunst jaren gingen voorbij tot hij één van de betere kunstenaar tegen het lijf liep namelijk LEON ENGELEN. Leon schildert met olieverf op doek meestal realistische werken BOERDERIJEN EN DIEREN

Na een gesprek met leon is frans beginnen te experimenteren met olieverf borstel en doek nu enkele Jaren verder en met toestemming van Leon, schildert Frans zijn boerderijen zoals het een foto zou zijn

image000000

 

vernissage 9 juni om 20u

expo:

za 10 en zo 11 juni

za 17 en zo 18 juni

telkens van 13.00u to 18.00u

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Even wachten......