Expo Explore

Explore!

‘When sculptures and photography meet each other’

[explore] : to search or travel through a place for the purpose of discovery

‘Explore!’ is het steeds opnieuw zoeken, ontdekken en ervaren!

Die zoektocht bracht Image by Mira Photography en Ann Geirnaerdt bij elkaar.

Hun zoektocht zet de mens en de natuur centraal.  Twee weerkerende thema’s in hun werk maar telkens anders gebracht,  meer uitgediept of vanuit een ander perspectief!

Image by Mira Photography  gaat op zoek naar een betekenis voor ons bestaan, voor wat we zien of doen.   Geen oppervlakkigheid, wel diepere emoties.   Soms speels, soms droef, soms filosofisch … maar altijd betekenisvol!    De foto’s zijn vaak zeer gelaagd, je kan er vele kanten mee op.

‘Explore’  geeft een bepaalde sfeer of stemming weer.  De kijker kan zich dan ook laten leiden door zijn eigen verhaal en emoties om er een extra betekenis aan te geven.

Ann Geirnaerdt zet de mens  in haar bronzen sculpturen centraal.

Zij verlangen naar innerlijke kracht, rust en vrijheid maar ook naar verbondenheid en betrokkenheid.

De inspiratie voor de reeks ‘Energy in Nature’ is ontstaan rond de gedachte dat de mens die rust vindt in de natuur, meer ruimte creëert om in verbondenheid te kunnen samenleven.

Ann gebruikt bij de opbouw van haar sculpturen regelmatig elementen uit de natuur. Hun structuren en vormen geven een meer ‘organische’ touch en benadrukken de kwetsbaarheid van de mens.

De sculpturen zijn voor Ann een manier om herkenbare emoties naar boven te roepen om op een filosofische manier na te denken over samenleven, kortom om het leven in al zijn betekenissen te exploreren!

www.imagebymiraphotography.com

www.anngeirnaerdt.be

 

mini-explore

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Even wachten......