WAK, Week van de Amateurkunsten 2013

 

De tentoonstelling is vrij toegankelijk op:

Za. 27 april en zon. 28 april

Woe. 1 mei

Za. 4 mei en zon. 5 mei

 

Telkens van 13:00u tot 18:00u

 

Week van de Amateurkunsten (WAK) 2013

2013_WAK

 

Dankzij de gemeente Tremelo heeft Kunstkring Gesigneerd eindelijk weer een nieuwe tentoonstellingsruimte, namelijk de vroegere bibliotheek van Baal. De leden van de kunstkring hebben er de laatste maanden hard gewerkt en van de twee oude klaslokalen een fraaie galerij gemaakt.

 

Aangezien Gesigneerd poogt kunst in al zijn vormen te promoten en vooral talent van eigen bodem een kans geeft zich kenbaar te maken, is een tentoonstelling ter gelegenheid van de week van de amateurkunsten ‘het ideale evenement’ om haar nieuwe locatie aan het publiek voor te stellen.

P1060342

van rechts naar links: schepen van cultuur van Tremelo Elynn Van Uffel, Marijke Duportail, Heleen Camilleri en Julien Debontridder

robby Robby Smets

 

De Kunstkring heeft vier geweldige kunstenaars uit Tremelo kunnen strikken voor deze primeur.

Heleen Camilleri, is studente Beeldende kunst aan de PHL te Hasselt en is vooral bezig met de symboliek van de schedel in de kunstgeschiedenis en de hedendaagse kunst. Haar gepresenteerde werk heeft als onderwerp “identiteit “ en “identiteitsverlies”. Zij schildert met acrylverf en gebruikt een gevarieerd kleurenpalet gaande  van heel fel naar somber.

 

‘Vrolijke kunst’ dat is wat Robby Smets maakt! Wat begon met wat experimenteren met muurverf escaleerde in een ware passie voor vorm en kleur. ‘Tutti Frutti’ noemt Robby zijn werkwijze waarbij hij bijna alles bedekt met dunne sliertjes acrylverf. Zijn beelden barsten van kleurrijke vrolijkheid en toveren zonder twijfel op ieders gelaat een glimlach. Deze kunstenaar heeft veel in petto.

 

Julien Debontridder met zijn Nano fotografie is eveneens top! Regelmatig werkt hij als expert samen met de gerechtspolitie bij het ontleden van de ‘crime scene’. Kom eens kijken naar de wereld van Julien, een wereld waar we allen in leven maar de meeste onder ons deze ‘zo’ nog nooit zagen! Gewoon boeiend!

 

Marijke Duportail is zo gepassioneerd dat zij zelf haar materiaal in Venetië gaat halen. Met glas maakt zij prachtige mozaïeken, niet de klassieke iconen of romeinse  taferelen maar zij creëert met dit fragiele materiaal unieke kleurrijke werken en maakt op een ludieke wijze gebruik van het licht.

 

 

Kunstcentrum Gesigneerd, Baalsebaan 287, 3128 Baal-Tremelo

 

Een half uur voor de opening:

DSCN1723
DSCN1720
DSCN1719
DSCN1715

DSCN1713
DSCN1721

Een fotoverslag door Marc Van Lieferinge

 

 

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Even wachten......