Internationale Thee Keramiek Expo

Meester keramisten uit, Taiwan, Japan, Korea, Amerika en Europa strijken neer in ons Kunstcentrum met Oosterse thee keramiek.

Het Thee Keramiek project is de opvolger van het legendarische International Chawan Expo Project, dat met 21 expo’s in Musea en beroemde tentoonstellingsplaatsen 12 jaar de wereld rondtoerde. Met alles samen meer dan 2400 deelnemende keramisten, was dit project een van de belangrijkste internationale keramiek projecten van het laatste decennium.

Veel keramisten en galerijen bleven na dit project vragende partij om thee keramiek te exposeren, daarom heeft Lou Smedts, voorzitter van Ceramic Art Project v. z. w. dit nieuw concept op maat van de galerijen ontworpen.

Het is van start gegaan met een eerste succesvolle expo in Kyoto (Japan) begin mei dit jaar. En nu kan men voor de eerste maal in Europa de tentoonstelling in Baal bewonderen. Unieke met de hand vervaardigde voorwerpen, met respect voor de natuur en liefde voor het materiaal gemaakt, worden wereldwijd steeds populairder bij mensen die er bewust voor kiezen om ze in het dagelijks leven te gebruiken. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die zich met unieke voorwerpen omringen die ze graag zien, langer en gezonder leven. En wie voor unieke handgemaakte dingen kiest zorgt er tevens voor dat de enorme afvalbergen die de wegwerp consumptie veroorzaakt niet verder groeien.

Met de tentoonstellingen geven we keramisten uit de ganse wereld de mogelijkheid om hun werk te tonen op verschillende continenten en contacten te leggen. Het is dan ook met trots dat we deze expo in de galerij van kunstkring Gesigneerd, Baalsebaan 287 in Baal-Tremelo aankondigen. En iedereen uitnodigen om de expo te bezoeken op 10 en 11 & 17 en 18 Juni.

Wanneer: 

za 10 juni van 14.00u tot 18.00u

zo 11 juni van 11.00u tot 18.00u

za 17 juni van 11.00u tot 18.00u

zo 18 juni van 11.00u tot 18.00u

 

Waar: 

Kunstcentrum Gesigneerd, Baalsebaan 287, 3128 Baal- Tremelo

Aan de expo nemen deel:

Alvin Tan Teck Heng – Singapore / André Fasolin- Switzerland / Branko Supica- Kroatië /Brigitte Reuter – Nederland / Chin-Lan Chen – Taiwan / Chris Prinsen – België / Danijela Pesut- Kroatië / Danny Kostyshin – Canada / Els Janssens – België / Fien Monsieur – België / Geneviève Meylan – Zwitserland / Gerda Genijn- België – Duitsland / Hans Engels- België / Hetty Schricke – Singapore / Karen Helen Loader – Filipijnen (UK) / Kuei-Wei Chang -Taiwan / Kun-Sheng- Tasi- Taiwan / Lou Smedts – België – Duitsland / Marie- Anne Ver Eecke – België / Marthe Vanhoutte- België / Miquel Segura Palmer – Spanje / Mireille Vetterli- Zwitserland / Odile De Clerck – Nederland / Pang Swee Tuan – Singapore / Ricardo Oter- Argentinië / Steven Branfman – USA / Swanica Ligtenberg- Nederland / Thomas Petot – Frankrijk / Yu-Ting Teng – Taiwan.

Na de expo in Baal gaat het project verder naar Nederland met een tentoonstelling in Utrecht in november en de volgende jaren, Mallorca, Montenegro en Beijing (China)

Opening expo op za. 10 juni

Expo

za. 10 en zon.11 juni

za. 17 en zon.18 juni

Afiche Baal 2017

 

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Even wachten......